Gå til sidens hovedinnhold

Mener Schanche bør rydde opp

- Vi vil komme med en rapport i løpet av noen dager. Det er klart at det ville hjelpe hvis Martin ba Micaelsen direkte om unnskyldning, sier generalsekretær Geir Mo.

Frp teller fortsatt på knappene om hvorvidt de skal sparke Martin Schanche ut av partiet eller ikke.

Etterforskningen av Martin Schanche kommer som nok en svært ubehagelig nyhet for Frp bare tre uker før valget. Det betyr at Frp-toppene ikke kan legge saken bak seg så fort som de hadde håpet. Generalsekretær Geir Mo jobber nå intenst med å få kartlagt hva som skjedde på skolevalgmøtet i Drammen, og hvordan partiet eventuelt skal reagere overfor Schanche.

Gjør det vanskelig

- Vi tar etterforskningen til etterretning. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Mo til TV 2 Nettavisen.

Mo gjør det likevel klart at han synes at Schanche setter partiet i en ekstra vanskelig situasjon når han nekter å be AUF-er Torgeir Micaelsen om unnskyldning.

- Det er klart at en unnskylding ville bidratt til å rydde problemene av veien. En avklaring om hva partiet vil gjøre i saken skal kunne komme ganske raskt.

- Vil sentralstyret behandle en eventuell ekskludering av Schanche?

- Det vet jeg ikke, jeg er blitt bedt om å lage en rapport. Men det er naturlig at sentralstyret behandler saken. Det neste møtet er i så fall 17. september, sier Mo som heller ikke utelukker at det kan bli aktuelt å innkalle sentralstyret til et ekstraordinært møte.

- Grei etterforskning

Selve politietterforskningen tror han skal gå fort og greit.

- Det skulle ikke ta så lang tid. Det er jo rimelig klart hva som skjedde.

Hendelsen som skjedde på Åssiden videregående skole i Drammen, har vakt stor oppsikt. Politietterforskningen skjer selv om ingen har anmeldt Martin Schanche for hendelsen.

Schanche har foreløpig status som mistenkt for brudd på straffeloven paragraf 228 1. ledd. Blir han dømt, vil han trolig bli bøtelagt.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året