RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mengder av hacking mot Norge

Sist oppdatert:
Norske datamaskiner er så attraktive for internasjonale hackere at Norge nærmer seg toppen på listen over land som blir utsatt for angrep.

Det er Symantec som i en rapport om datasikkerhet slår fast at Norge faktisk havner helt oppe på tredjeplass i antall angrep på datamaskiner. Bare USA og Storbritannia opplever flere angrep. Oversikten er basert på datamaskiner Symantec beskytter med sin programvare. Norge er også en av de nasjonene som har klatret mest det siste året. I fjor havnet vi bare på en 13. plass på oversikten.

- Norge ligger skyhøyt i hacking i forhold til størrelsen på befolkningen. En kan bare spekulere rundt det at norske maskiner er kilden til hackeren. Enten er det et etablert hackermiljø i Norge eller så blir disse adressene brukt av folk utenfor Norges grenser, mener Stein Møllerhaug, som er leder for selskapets konsulentvirksomhet i Norden til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere