*Nettavisen* Nyheter.

Menn gleder seg mest til fødselen

Norske menn gleder seg mer til den forestående kongelige fødselen enn landets kvinner. Kvinnene er mer skeptiske til de kongelige.

Mange norske kvinner tror ikke tronarvingen som er like rundt hjørnet, blir verken konge eller dronning, viser en undersøkelse Tns Gallup har gjort for Kanal 24.

En av fire kvinner svarer nei på spørsmålet om kongehuset vil bestå så lenge at barnet til Mette Marit og Haakon blir konge eller dronning.

- Konservative
Wenche Mühleisen er både medieforsker og kjønnsforsker. Hun tror det er en kombinasjon av to ting som gjør kvinner skeptiske til kongehuset. For det første sympatiserer mange norske kvinner med venstresida i politikken, og det betyr at mange er republikanere. Men Mühleisen drar også likestilling inn i teorien på hvorfor norske kvinner ikke liker kongehuset.

- De er mer oppmerksomme på kjønnskonservative ved monarkiet, og denne er ikke i kvinners interesse, sier hun.

Positive menn
Norske menn er derimot positive til kongehuset og fremtiden. 72 prosent av de spurte sier at kongehuset vil bestå så lenge at den kommende tronarvingen får jobb på Slottet som voksen.

Wenche Mühleisen har et par tips til landets kongelige som kan få norske kvinner til å like dem bedre.

- Monarkiet må vise at kvinner og menn er likestilt, slik som ellers i samfunnet i dag. Og så må de kvinnelige personene i monarkiet leve opp til forventninger om den moderne kvinne ved å være selvstendige og vise egne interesser, sier hun til Kanal 24.

Mühleisen synes det er hyggelig å glede seg over et nytt familiemedlem, men sier også at hun som republikaner ikke klarer å la seg begeistre over hendelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.