RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menstruasjon gir god stedsans

Sist oppdatert:
Kvinner får en bedre orienteringsevne under menstruasjon, mener forskere.

(SIDE2 ): De samme forskerne som tidligere mente at kvinner både er dårlige til å lukeparkere og lese kart, mener nå at det er håp likevel. Under menstruasjon mener de nemlig at kvinner har en noe bedre stedsans enn ellers, melder Vårt Land.

Forskerne mener grunnen til den dårlige stedsansen er mangel på det mannlige kjønnshormonet testosteron.

Dette konstaterte de tyske forskerne gjennom å måle forholdet mellom ringfinger og pekefinger, og fant at dette hos kvinner var tilnærmet likt. Hos menn var ringfingeren markert lengre.

Forsøkspersonene utførte så en rekke tester, og de måtte forholde seg til figurer og tredimensjonale former. Menn gjorde det gjennomgående bedre på testene, men kvinner som hadde et tilnærmet «mannlig» forhold mellom ringfinger og pekefinger gjorde det bedre enn de andre kvinnene, melder Vårt Land.

De tyske forskerne mente ut fra testene å kunne fastslå at kvinner er dårligere til å lukeparkere og lese kart enn menn.

- Bemerkelsesverdig, konstaterer Petra Kempel som ledet forskningsprosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere