RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer hull hos innvandrerbarn

Sist oppdatert:
Barn av innvandrere i Oslo har mer hull i tennene enn etniske norske barn.

Barn av innvandrere har dårligere tannhelse, viser en ny undersøkelse fra odontologisk institutt ved Universitet i Oslo. Professor i barnetannpleie Ivar Espelid har de siste to årene sett på tannhelsen til 3 og 5-åringer, med særlig fokus på barn av innvandrermødre. Og resultatet av undersøkelsen er nedslående.

- Vi ser at barn av innvandrere har dårligere tenner på et tidligere tidspunkt. De har mer alvorlige problemer med flere hull og dypere hull, sier han til NRK.

Forklaringen er sammensatt, viser Espelids undersøkelse. Innvandrerne tar fort etter våre dårlige matvaner med stort forbruk av sukker og søtsaker, mens kunnskapen om at dette også kan gi tannskader ikke når fram.

- En del har et helt annet syn på hull i melketenner enn nordmenn. De er ikke så opptatt av å holde melketennene til barna friske.

Odontologisk institutt har også vært med i en undersøkelse fra flere land, som viser at etnisk norske foreldre ligger helt i toppen når det gjelder å være opptatt av barnas tannhelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere