RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer kraft tross kreftfare

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Til tross for at 13 familier i nabolaget er rammet av kreft, har politikerne gitt Hafslund tillatelse til å bygge nye kraftlinjer rett over boligfeltet. Se web-TV.

Beboere i Årum i Fredrikstad protesterer mot politikere som nekter å innse at det er helseskadelig å bo i nærheten av høyspentlinjer.

Før han gikk av som olje- og energiminister, lovte Einar Steensnæs at det ikke skulle bygges noe mer på kraftlinjene, før kreftfaren var utredet.

Men til tross for løfter fra politikerne, har Hafslund nå fått tillatelse til å bygge kraftigere linjer - rett over et boligfelt, melder TV 2 Nyhetene.

I nabolaget til Tove Strøm har 13 familier blitt rammet av ulike typer kreft. De er ikke i tvil om at det skyldes høyspentlinjene.

Kreftregisteret har ennå ikke fått gjort sine undersøkelser i nabolaget. Likevel fikk Tove i dag beskjed om at kraftselskapet har fått tillatelse til å starte byggingen av sterkere høyspentlinjer.

Helsedepartementet har sett på saken, og til tross for at den lovede utredningen ikke har skjedd, har de ingen betenkeligheter med å gi tillatelse til utbyggingen

- Kreftregisteret har bred erfaring med slike saker og de har gått inn og sett på dem. I de fleste tilfeller finner man ikke grunn til uro, sier statssekretær Jan Otto Risebrobakken til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere