RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer legionella i Østfold

(Lise Åserud / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Et halvt år etter legionella-epidemien i Østfold, smittes fortsatt folk av den farlige bakterien.

I løpet av november ble tre personer smittet med legionella i Østfold. Alle ble lagt inn på Sykehuset Østfold i Fredrikstad. Alle skal ha blitt smittet i Sarpsborg-/Fredrikstad-området, melder NRK Østfold.

Hos to av pasientene skal det være funnet den samme bakteriestammen som forårsaket det fatale utbruddet i dette området i mai i år. Den gangen døde 10 mennesker i epidemien, før smittekilden ble funnet i et kjøletårn hos Borregaard.

Helsemyndighetene er ikke overrasket over at man får nye tilfeller så lenge etter epidemien.

- Store mengder legionella har blitt spredd med vinden, og slo seg ned forskjellige steder. Dermed er det logisk at vi får flere tilfeller i etterkant, sa Kommuneoverlege Øivind W. Johansen da de første to tilfellene ble kjent i begynnelsen av desember.

I samarbeid med Folkehelseinstituttet jobber kommunehelsetjenestene i Sarpsborg og Fredrikstad med å følge opp tilfellene. Nye prøver er tatt for å identifisere en mulig felles smittekilde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere