RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer miljøsamarbeid med Russland

Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil invitere russerne til å delta i utviklingen av miljøkvalitetsmål for og overvåking av miljøsituasjonen i Barentshavet.

Barentshavet blir et viktig tema når den russiske naturressursministeren, Jurij Trutnev, møter sin norske kollega Knut Arild Hareide i Oslo 3. til 4. februar. Møtet er en del av de faste sammenkomstene i den norsk-russiske miljøkommisjonen.

En forventet økning i petroleums- og transportaktivitet i det rike og sårbare Barentshavet, gjør at norske myndigheter ønsker å sette dette temaet på dagsorden.

- Vi vil legge særlig vekt på å utvikle samarbeidet om havmiljøspørsmål. På norsk side er vi godt i gang med en helhetlig forvaltningsplan for vår del av Barentshavet. Vi vil invitere russerne til å delta i utviklingen av miljøkvalitetsmål for og overvåking av miljøtilstanden i Barentshavet, sier Hareide ifølge en pressemelding fra Miljøverndepartementet.

Partene vil utveksle erfaringer på områder som er særlig viktig for Barentshavet, som regulering av offshoreindustrien, samt utslipp fra landbaserte kilder. Vern av flora og fauna, samarbeid om kulturminnevern, renere produksjon og klimaspørsmål vil også stå på dagsorden for det norsk-russiske kommisjonsmøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere