*Nettavisen* Nyheter.

Mer snøkaos

Foto: Espen Haakenstad (Skiinfo/Scanpix)

Nye mengder med snø er ventet på Østlandet. Og noen gleder seg allerede.

22.01.09 14:59

- Jeg er definitivt av de som med glede både graver ut bilen og måker snø i oppkjørselen. Jo mer, jo bedre, sier Jens-Andreas Løland i Skiinfo til Nettavisen.

Få været på mobil

Sjekk været der du bor

På Østlandet kan det komme opp mot 30 centimeter fredag, melder Storm Weather Center. Det blir ganske mildt, rundt null ytterst ved kysten. Dermed blir det som faller ned både tungt og vått. Litt oppi høyden sakkes det om deilig puddersnø og gode skiopplevelser til helgen.

Gode tider i bakkene
Skiinfo.no har også fått med seg at det er kommet store mengder snø på Sør- og Østlandet denne uken. Og nå ventes det mer.

- Det er hele 25 skianlegg i Norge som har fått over en halv meter med snø denne uken. På toppen ligger Gautefall med 97 cm, mens Varingskollen og Tryvann fra Oslo-området, kan rapportere henholdsvis 85 cm og 40 cm den siste uken, rapporterer Løland.

- For de som bor på Østlandet står pudderopplevelser i kø denne helgen, legger han til.

For det meldes om mer snø de kommende fire dagene, og da hovedsakelig på Østlandet. På nevnte Gautefall ventes det 36 cm før søndag ettermiddag i følge Snowfinder på sidene til Skiinfo.

Snøvarsel for helgen:

Klikk på bildet for å forstørre.

Gautefall 36 cm
Norefjell 35 cm
Svarstad 34 cm
Gaustablikk 29 cm
Kongsberg 28 cm

Sjekk flere aktive anbefalinger fra helenorge.no her.

- For alle som har bestilt seg alpetur, er det også veldig gode nyheter. I løpet av de to dager ble det utløst 242 pudderalarmer. Det vil si at 242 skianlegg i Europa fikk 20 cm eller mer snø i løpet av 24 timer, forteller Løland.

Snørapport for skidestinasjoner i Europa og Nord Amerika finner du her

Storm i vest
Utover torsdagen blåser det virkelig opp langs kysten på Vestlandet. Vinden øker til liten sørøstlig storm fra sør i Rogaland til Bergen.

- Ut over kvelden regner jeg med at vinden kommer opp i full storm i korte perioder, advarer Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli ovenfor TV 2.

Også i fjellet vil det blåse kraftig. Storm utsatte steder torsdag ettermiddag, og kuling hele fredag, heter det fra Storm Weather Center.

Det påpekes at vind og snø kommer til å skape problemer for de reisende de nærmeste dagene. Dette gjelder på veiene, jernbane, i luften og for både båt- og fergtrafikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.