Personer som er åpne for tilfeldig sex, er mer tilbøyelige til å bruke bildebaserte dating-apper som Tinder og Sukker. Det gjelder både menn og kvinner.

Korrigert for kjønn, alder og sosioseksuell lyst, viste undersøkelsen av disse appene ikke gir brukerne mer sex.

- Brukere av dating-apper har ikke flere tilfeldige sexpartnere enn andre som er åpne for tilfeldig sex, sier førsteamanuensis Mons Bendixen ved NTNU.

641 studenter

Han og kolleger ved NTNU har laget denne studien som er omtalt på det internasjonale nettstedet for nyheter i forskning, EurekAlert!.

Les også: Kvinner blir mer opprørte av emosjonelt svik enn utroskap

Forskerne ved NTNU har gjennomført en spørreundersøkelse blant 641 NTNU-elever mellom 19 og 29 år. Halvparten brukte eller hadde brukt dating-apper basert på bilder. Åtte av disse brukt appene mens de var i et fast forhold.

Forskerne konkluderte med at appene bare har blitt en ny måte å møte mennesker på. Et alternativ til å finne en tilfeldig partner på byen, på jobben, under et møte eller i andre sosiale sammenhenger.

Og et annet funn:

- Ingenting tyder på at mennesker bruker dating-apper fordi de er mer eller mindre attraktive som seksualpartner enn folk flest, sier NTNU-forsker Trond Viggo Grøntvedt.

Ulikt brukermønster

Undersøkelsen viser også at både menn og kvinner bruker dating-appene først og fremst når de kjeder seg. Appene brukes når man ikke har noe annet å gjøre. Når de først er på appene, er menn i større grad på utkikk etter en sexpartner, mens kvinner søker ofte en bekreftelse på at de er attraktive.

- Kvinner bruker dating-apper for å få bedre selvtillit oftere enn menn, sier Bendixen.

Les også: Derfor tror han du flørter

Kvinner bruker også mer tid på å vurdere eventuelle tilfeldig sexpartnere, mens menn kontakter flere og er gjerne de som starter kontakten.

Kvinner er kresne - menn er ivrige

Likevel er både kvinner og menn på utkikk etter en seksuell partner. Menn mens kvinner bruker også mer tid på å vurdere eventuelle tilfeldig sexpartnere, tar menn kontakt med flere på kortere tid. Menn er også de som starter kontakten.

- Kvinner er mer kresne. Menn er mer ivrige. Dette har helt klart årsaker knyttet til evolusjon. Kvinner har mer å tape ved å engasjere seg med sexpartner av dårlig kvalitet enn menn. Derfor sveiper menn oftere til høyre enn kvinner, sier psykologiprofessor Leif Edward Ottesen Kennair ifølge EurekAlert!.