RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Brekke, Truls (FLYKTNINGHJELPEN/SCANPIX)

Mer TV-aksjon for Flyktninghjelpen

I 2010 er det Flyktninghjelpen som er tildelt NRKs TV-aksjon.

Inntektene vil gå til nødhjelpsarbeid i områder med humanitære kriser, heter det i en pressemelding. Dette vil være land som Somalia, Sri Lanka, Kongo, Pakistan og Afghanistan. Flyktninghjelpen gir grunnleggende nødhjelp til mennesker på flukt – uansett hvor de befinner seg, heter det i begrunnelsen fra NRK.

- Enorm anerkjennelse
- Dette er en enorm anerkjennelse av det arbeidet Flyktninghjelpen gjør for mennesker på flukt fra krig og konflikt over hele verden, sier en takknemlig generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson.

Flyktninghjelpen har hatt TV-aksjonen fire ganger tidligere, i 1974, 1979, 1988 og 1998.

- Det er utfordrende å drive nødhjelpsarbeid i konfliktsituasjoner, men Flyktninghjelpens ryggmargsrefleks er å jobbe mot alle odds, understreker Rasmusson.

- TV-aksjonen vil gjøre det mulig for oss å gjøre en enda bedre jobb, legger hun til.

42 millioner på flukt
Flyktninghjelpen påpeker at det i dag er 42 millioner mennesker på flukt fra krig og konflikt, enten innenfor eller utenfor hjemlandets grenser.

Millionene som kommer inn under en slik aksjon, gjør at organisasjonen i større grad kan bygge hus og skoler, dele ut mat, drive flyktningeleirer, og gir utdanning og fri rettshjelp til internt fordrevne og flyktninger.

Flyktninghjelpen er en uavhengig, norsk humanitær organisasjon med over 2600 ansatte som jobber med hjelp og beskyttelse til mennesker på flukt. Arbeidet finansieres av private givere i Norge, Utenriksdepartementet, Norad, utenlandske donorer og FN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere