Mer uflaks for rasrammet

Uflaksen vil ingen ende ta for paret Kaland/Middelthon som fikk huset sitt knust i raset i Fana. Nå er det nye huset de skulle kjøpe vannskadet.

15.09.05 14:16

- Vi vant anbudsrunden og har bare kontraktskrivingen igjen klokken to i dag, men nå vet jeg ingenting. Jeg kan ikke kjøpe et hus som har hatt 80 cm vann i seg med all mulig dritt dradd inn fra markene, sier Terje Middelthon.

Oljearbeideren var i Nordsjøen da huset med kone og fire barn i ble knust natt til i går. Heldigvis er alle hele, kun småskader på den 14 år gamle datteren og konen.

Skulle flytte
Førstkommende søndag skulle de ha visning på huset i Hatlestad Terasse. Samtidig har de blitt enige om kjøp av ny bolig i Bahusstrømmen, fem kilometer unna.

Men der går Os-vassdraget, og den gikk over sine bredder så det sto 80 cm med vann i huset.

Ifølge datteren Susanne (14) hadde familien allerede flyttet en del ting inn i det nye huset. Disse tingene er nå ødelagt.

- Det er mange tanker som svirrer og mange løse tråder, medgir Middelthon som har underrettet selskapet han jobber i om at de fire ukene på land kan bli litt lengre.

Bilen knust
- Fire uker går fort og det tar tid å ordne opp i noe slikt, sukker han. Han bor på Bergen Airport Hotel med hele familien, som kun har med seg omtrent det de sto og gikk i.

Mens ibergen.no snakker med dem, kommer en nabo og viser dem bilder av Mitsubishien deres. Den er flat av rasmassene.

Datteren Susanne forteller at hun i morgen skal dra på skolen og møte vennene. Deretter vil hun bli fraktet med taxi til og fra skolen så lenge de blir boende på Airport-hotellet.

Mye uflaks på en gang, men med tidligere adresse Hatlestad Terasse 48 vet de at det viktigste lottoloddet vant de natt til i går. I de to husene ved siden av deres døde en, mens to ble kritisk skadet.

- Uansett hva som skjer flytter jeg aldri inn igjen der, sier Susanne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.