RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mest politi i rettssalen

I fjor brukte politiet i Oslo 2900 dagsverk til å passe på kriminelle i retten. Enkelte dager var det flere politifolk i rettslokalet enn ute i gatene.

- Dette er en situasjon Oslo politidistrikt ikke kan leve med. Vi kan ikke fortsette med å bruke nesten 3.000 dagsverk på denne måten. Vi vil heller ha dem ut i gatene, til å etterforske saker eller betjene publikum, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo politidistrikt til VG.

- Mye kjøring
Årsaken til den omfattende ressursbruken er at politiet er nødt til å kjøre siktede og tiltalte til og fra retten. I tillegg er det knyttet spesielle sikkerhetstiltak til enkelte rettssaker, og det gjør at politiet må passe på både i og utenfor rettssalen.

Flere nye tiltak vurderes: Nytt videokonferanseutstyr i retten og hos politiet og fengselsvesenet, pansrede politibiler som reduserer behovet for eskorte og metalldetektorer ved inngangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere