RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Politiet)

Metanolalarm i Moss

Sist oppdatert:
Politiet i Moss slår full alarm etter etter funn av metanolholdig sprit. Spriten skal være av samme type som de siste dagene har påført fire personer livstruende skader i Ålesund.

Beslaget av spriten i en bolig i Rygge er det første som er gjort fra det såkalte «Oslo-partiet» i Mossedistriktet, melder Moss Avis.

Frykter flere innleggelser

- Det er beslaglagt en 10-liters dunk med sort kork og gul ring. Vi er livende redde for at flere dunker er i omløp. Folk som eventuelt har kjøpt denne spriten må levere den fra seg fortest mulig, sier politiadvokat Jon Aga ved Moss politistasjon.

Politiet frykter at flere kan være forgiftet, og ber personer som kan ha drukket av denne spriten de siste dagene melde seg snarest.

- Den type sprit som nå er beslaglagt for første gang i Østfold politidistrikt, er kanskje den farligste av alle «typer». Tidligere erfaringer har vist at noe av denne spriten inneholder metanol - og noe inneholder ikke metanol, sier Aga.

I avhør

Mannen som var i besittelse av spriten i Rygge satt i går i avhør på Moss politistasjon. Politiet ønsker ikke å si noe om innholdet i samtalene eller hvorvidt de fester lit til mannens forklaringer.

Beslaget av spriten skal ha blitt gjort for noen dager siden.

Analyser av denne spesielle spriten har tidligere vist en metanolkonsentrasjon på 21 prosent. Spriten antas å være produsert i Portugal eller Tyskland.

Dunkene med metanolsprit har vært lukket med hvite, sorte og røde korker. De sorte korkene, med gule ringer, har krevd flest dødsfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere