RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metanoloffer så grønne sauer

Sist oppdatert:
- Jeg så noen sauer på et jorde som så grønne ut, og da skjønte jeg at noe var alvorlig galt med meg, forklarte et av vitnene i metanolsaken i Moss tingrett i dag.

Steinkjermannen ble høsten 2002 lagt inn på sykehus med alvorlig metanolforgiftning. Mannen fortalte at han var på vei fra Trøndelag til Oslo, og at han underveis på turen begynte å føle seg dårlig.

Merkelige syner
- Jeg fikk et rart syn, sa vitnet, og fortalte videre at han trodde at sauene han så var grønne, melder NRK Østfold.

Mannen skjønte alvoret og ble kjørt til sykehuset i Elverum. Der ble det konstatert metanolforgiftning, og mannen ble lagt i dialyseapparat. Det reddet livet hans.

Fortsatte tross advarseler
Steinkjermannen kjøpte en ti-liters dunk med smuglersprit sommeren 2002. Samme høst fikk han en ny ti-liters plastdunk med sprit som betaling for å ha lånt bort en bil.

I september 2002 fikk han høre om at det var livsfarlig metanolsprit på markedet, men fortsatte likevel å drikke det han hadde kjøpt og fått. Han ble lagt inn på sykehus nesten en måned etter at metanolsaken ble kjent gjennom media.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere