*Nettavisen* Nyheter.

Metanoloffer utenfor livsfare

Foto: Scanpix

Mannen i begynnelsen av 20-årene som er hardest rammet etter å ha drukket metanolsprit i Fredrikstad, er nå utenfor livsfare.

03.03.05 15:18

- Mannen ser ut til å klare seg uten alvorlige mén, selv om vi ikke kan si det sikkert ennå, sier informasjonsrådgiver Stian Lindbøl ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad til TV 2 Nettavisen.

Mannen er nå flyttet fra intensivavdelingen og over til vanlig sengepost.

Ifølge overlege Trond Eide ved nyreavdelingen på sykehuset har mannen, som er i begynnnelsen av 20-årene hatt utrolig flaks. Han kom til sykehuset tidlig onsdag morgen med foreldrenes hjelp og var da svært dårlig. Hadde han kommet noen timer senere, er det ikke sikkert han hadde overlevd, opplyser sykehuslegen.

- Det er stor lettelse her på sykehuset over at det ser ut til å ha gått så bra, sier Lindbøl. Han forteller at mannen i dag satt oppe og leste avisen.

Behandling med motgift er nå avsluttet, men mannen blir fortsatt liggende på sykehuset noen dager til observasjon for å hindre eventuelle senskader.

En mann og en kvinne, tidligere moderat skadd, er nå symptomfrie. Kvinnen ble utskrevet torsdag, mens mannen blir inneliggende til observasjon minst en dag til, opplyser sykehuset.

Til sammen var fem personer innlagt ved Sykehuset Østfold Fredrikstad etter å ha drukket metanolsprit, tre menn og to kvinner. To av dem, som ikke fikk påvist metanolforgiftning, ble utskrevet allerede onsdag.

Politiet i Fredrikstad har så langt ingen mistenkte i saken.

- Det er så langt ikke noe som tilsier at spriten var en del av et større parti. Etter det vi har blitt forklart, virker det å være et meget begrenset omfang, sier leder for etterforskningsseksjonen hos politiet i Fredrikstad, Bjørn Holmefjord, til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.