RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metanolofre opprørt over Elden

Sist oppdatert:
Flere av ofrene etter metanolskandalen ble kraftig provosert over forsvarsadvokat John Christian Eldens prosedyre tirsdag.

– Selv om du kjøper smuglersprit, kan du ikke kalkulere med risiko for at spriten inneholder dødelig metanol, sier bistandsadvokat Ane Sofie Tømmerås.

Hun måtte være brannslukker for flere metanolofre etter tirsdagens prosedyrer i metanolsaken. Flere av hennes klienter var i livsfare og overlevde etter sykehusopphold og dialysebehandling. En av klientene har i fått store, varige skader, skriver Moss Avis.

- Visste var ulovlig
Det var en av forsvarerne, advokat John Christian Elden, som tirsdag uttalte at «Folk kjøpte sprit de visste var ulovlig. Dette gjorde de for egen risiko. De var ikke vernet av loven».

Flere av metanolofrene trenger tett oppfølging. For noen ble det en ny tøff belastning å møte en så irrelevant kobling, ifølge Tømmerås.

- Beste i norsk rett
Men Elden ble også tillagt haugevis av superlativer for innholdet i sin prosedyre. Lengst gikk advokatkollega Oscar Ihlebæk, som med henvisning til Eldens prosedyre rundt straffelovens paragraf 153, mente dette var noe av det beste som noen gang var levert i norsk rett.

– Dette er et vanskelig tilgjengelig lovstoff. Det dere fikk høre i går, er noe av det – rent strafferettslig – beste som er levert i norsk rett. Dette blir som å hoppe etter Wirkola. Men man kan ikke – selv om man kunne hatt lyst til nettopp det etter å ha hørt Elden – bare ta av seg startnummeret, sa Ihlebæk i innledningen til sin prosedyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere