RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metanolsiktet er løslatt

Sist oppdatert:
Metanolsiktede Per Erik Fossum (75) spaserte ut av varetekt onsdag. Fossum er fremdeles siktet for å ha solgt metanolholdig sprit som førte til fire dødsfall.

Fossum er siktet for giftdrap etter at han videresolgt metanolholdig sprit som førte til fire dødsfall.

Men retten mener at det ikke er overveiende sannsynlig at Fossum visste om at spriten inneholdt metanol, og dermed ville retten heller ikke varetektsfengsle ham for giftdrap.

Tidligere denne måneden kom tingretten og lagmannsretten fram til samme konklusjon, men da fikk påtalemyndigheten medhold i fortsatt varetekt på grunn av bevisforspillelsesfare.

Ikke skjellig grunn
Onsdag mente lagmannsretten at det ikke er fare for bevisforspillelse, og dermed ble Fossum løselatt.

- Retten mener det er mindre enn 50 prosent sannsynlig at Fossum er skyldig i giftdrap. Nå mente retten også at det ikke er fare for bevisforspillelse, og da er det ikke lenger noen grunn til å holde ham, sier Fossums forsvarer Benedict de Vibe til TV 2 Nettavisen.

Vindusspylervæske
Oslo politidistrikt vil i den nærmeste tiden innstille på å tiltale spritsmugleren Erik Fallo for giftdrap på til sammen ni personer. Fallo er siktet for blant annet å ha solgt spriten til Fossum, i tillegg til at han videresolgte sprit som tok livet av fem andre personer.

- Dette er mer enn forventet. Vi hadde trodd at politiet i Oslo ville utvise større skjønn. giftdrap-paragrafen er ikke anvendelig for Fallo, sier hans advokat Tore Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Eriksen sier at Fallo varslet Fossum om at det var metanol i spriten da han videresolgte dødsspriten til Fossum. Fallo sier at han trodde Fossum ville selge metanolspriten som vindusspylervæske, og ikke som drikkesprit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere