*Nettavisen* Nyheter.

Metanoltiltalt: - Jeg var et redskap

Den tredje av de tre tiltalte i metanolsaken i Moss tingrett beskriver seg selv som et redskap for den hovedtiltalte 48-åringen.

27.01.05 15:21

Den 38 år gamle mannen fra Fredrikstad bedyret i Moss tingrett torsdag at han aldri har gitt folk gift. Han beskrev seg selv som et redskap for den 48 år gamle hovedtiltalte. Det var 38-åringen som kjørte spritpartiet på 6400 liter inn i Norge, skriver Moss avis.

Mannen avviste påstandene fra den 48 år gamle hovedtiltalte om at han skal ha blitt truet av torpedoer, og at det var grunnen til at han ikke stoppet salget av metanolholdig sprit.

- Han har aldri vært truet av noen torpedoer, sa 38-åringen i Moss tingrett.

38-åringen solgte partiet videre sammen med de to andre tiltalte. Han fortalte at han fikk høre at det var 15 prosent metanol i spriten, men at han ikke trodde på personen som fortalte ham det. Derfor fortsatte han å selge spriten.

Også den andre av de tiltalte i Moss tingrett har beskrevet seg selv som en løpegutt for den 48 år gamle hovedmannen. Under hans forklaring onsdag sa han, i motsetning til den hovedtiltalte, at han visste svært godt hva metanol var og hva det kunne gjøre med kroppen.

De tre mennene er tiltalt for spritsmugling, salg av ulovlig sprit og giftdrap. To personer døde etter å ha drukket av partiet på 6400 liter. Seks personer ble alvorlig skadd.

De tre mennene nekter alle straffskyld i forhold til giftdrap. De hevder enten å ikke ha visst at det var metanol i spriten, eller at de ikke visste at metanol var dødelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.