*Nettavisen* Nyheter.

Metanolvitner sykmelder seg

Flere vitner i metanolsaken har levert sykemelding for å slippe unna vitneboksen. Frykt for represalier skal være årsaken. Nå truer påtalemyndigheten med arrestasjoner.

01.02.05 11:32

Fire eller fem av vitnene i den omfattende metanolsaken har meldt om frafall på grunn av sykdom. Frafallet kan bli et problem for da vitnene kan sitte inne med opplysninger som er sentrale for å få de tre tiltalte dømt for giftdrap.

- Vi er redd de «bare» skal gi uttrykk for frykt og dermed få legeerklæring for at de ikke kan møte. Så enkelt må det ikke være – og det vil vi motsette oss, sier statsadvokat Pål K. Lønseth, til Moss Avis.

Mandag opplyste rettens administrator om at et vitne hadde meldt forfall på grunn av sykdom. Statsadvokat Pål K. Lønseth sitter selv på tre eller fire slike meddelelser om forfall. Men en legeerklæring er ikke nok, mener Lønseth.

Nå blir det opp til retten å avgjøre om personene skal slippe å vitne i retten. Hvis Moss tingrett avviser frafallet, vil vitnene likevel måtte møte - til tross for legeerklæring.

- Pågripelse kan være aktuelt, selv om det ikke er noe problem ennå. Men det synes som om en del vitner ikke ønsker å forklare seg, og at de av den grunn skaffer seg legeerklæring, sier Lønseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag