RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meteorologen: - Det bare renner på med lavtrykk

UT PÅ TUR: En skiløper tar seg fram i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen tirsdag.
UT PÅ TUR: En skiløper tar seg fram i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen tirsdag. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Obs-varsel for nedbør og vind. Men noen kan vente seg ganske bra vær utover i uka.

OSLO (Nettavisen): Vanskelige kjøreforhold i fjellet tirsdag og onsdag i Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark, Rogaland og Møre og Romsdal. Onsdag og torsdag ventes lokalt mye nedbør i Hordaland, Sogn og Fjordane og Trøndelag, og snøskredfaren er svært stor mange steder.

Se obs-varselet fra Meteorologisk institutt her

Slik lyder kort fortalt obs-varselet fra Meteorologisk institutt tirsdag.

Les også: Brøytebilsjåfør ber folk snu

Tirsdag kveld meldes det at uvær herjer i fjellet i Sør-Norge. Bilister som står og venter på kolonne over fjellet anbefales å snu, melder NRK Telemark. På Hemsedalsfjellet er det fire timers ventetid for å komme over.

Se trafikkmeldingene for fjelloverganger i Sør-Norge

Om du for befinner deg på Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge denne uka, er det lite trøst å få hos statsmeteorolog Marit Helene Jensen:

Store nedbørsmengder

- Det bare renner på med lavtrykk. For Vestlandets del er det lavtrykksaktivitet så langt øyet kan se, og det samme er situasjonen for Midt-Norge og Nordland. Det er snakk om store nedbørsmengder til og med fredag, men det gir seg ikke helt til helgen heller, sier hun til Nettavisen.

Det er frontsystemer som presser på fra Island og oppover, på tvers av Norskehavet og opp langs Finnmarkskysten, som nå gjør seg gjeldende med mild og svært fuktig luft.

Få de siste trafikkmeldingene her

Bedre Østafjells

Østafjells er bildet noe bedre.

- Her ligger vi litt i le av fjellene, så utover uka kan det bli ganske bra vær. Det er ventet litt nedbør onsdag, men det er uenighet om hvor mye. Det vil blåse mye på kysten og fjellet, tirsdag kveld og natt til onsdag kan det komme opp i liten storm, så roer det seg noe ned, til sterk kuling og liten kuling. På kysten kan det komme opp i sterk kuling onsdag.

- Hva har de i vente, de som har vinterferie nå?- Det ser ganske bra ut mot helga. De første dagene er milde, mot helga kan det bli minusgrader i alle fall om natta.

Les også: Tatt av skred i Lyngen - funnet omkommet

Stor snøskredfare

- Dere advarer mot snøskredfare?

- Ja, snøskredfaren er stor med faregrad rød. Så lenge det fortsetter å blåse og være meldt, vil den ikke gå ned. Det skal lite til før store skred utløses, sier Marit Helene Jensen.

Få de siste oppdateringene om været her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere