*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen: - Tirsdagen blir veldig våt

Kraftig regn som dette må du regne med på tirsdag om du bor på Østlandet. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Nå er det bare å finne frem paraplyen igjen.

Været de siste ukene har vært svært varierende. Søndag hadde for eksempel Tønsberg først strålende sol, deretter svarte skyer, torden og hagl. Etter en god time skinte sola igjen fra skyfri himmel.

Og mye vær, kan meteorologen love de første dagene denne uka også.

- Tirsdag blir det omfattende regnvær over store områder. Det blir veldig vått i Aust-Agder, Telemark, Østfold, Vestfold og andre steder på Østlandet. Det blir kanskje verst i Telemark og sør på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Nyt sola mandag

Fra Trondheim og nordover ser det lysere ut. Der vil det bli litt høyere temperaturer og en god del sol.

Med tanke på været tirsdag gjør du lurt i å komme deg ut i dag, selv om du kanskje har første arbeidsdag etter ferien.

- I dag ser det bra ut. Vi har en høytrykksrygg som passerer Sør-Norge. I ettermiddag og kveld kan det bli mye sol, spesielt i Telemark og på Østlandet. Nord for Bodø blir det noe regn, sier Johansson.

Søndag kom en kraftig haggelbyge over Tønsberg. Se video.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=PhBU_xHBvZkbrOQzOFmj3o7bpMoW-rmcKxq6j_nmZPOmajsgXIVncSJMyZAyjWSUaXqS36xiG2hAjpMu7koVQoFl2-qrp9rjM35gTD-3NyqaKRqnBpJU_7JneMb69cqCvkhTXmP-iMI&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Ikke uvanlig uvær

Uværet som kom over deler av Sør-Norge søndag er relativt vanlig om sommeren.

- Det kan være veldig ustabile luftmasser om sommeren. Det er kjølig luft i de høyere luftlagene. Når sola varmer opp luften lengre nede blir temperaturforskjellene veldig store. Det skaper torden og kraftige regnbyger. I forbindelse med disse regnbygene blir det veldig kaldt. Haggel kan også oppstå da, forklarer meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag