RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meteorologen: Her blir det strålende vintervær i helgen


Frognerseteren tirsdag morgen. Her har det falt så mye snø at t-banen har måttet melde pass og bussene ta over.
Frognerseteren tirsdag morgen. Her har det falt så mye snø at t-banen har måttet melde pass og bussene ta over. Foto: Heidi Schei Lilleås
Norge holder på vinterværet både i sør og nord. Et lavtrykk over Sør-Norge er ventet å roe seg til helga.

OSLO (Nettavisen): Meteorologisk institutt venter små temperaturendringer fram mot helga. Det blir fortsatt kjølig i nord, kuldegradene vil dominere også i sør, mens kysten får det mildest.

- Det skjer ikke store endringer når det gjelder temperaturer. Det holder seg vinterlig, sier meteorolog Ida Fossli ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

- Været utover i uka vil preges av et lavtrykk som kommer inn fra vest. Det vil gi noe vind på utsatte steder på kysten og i fjellet i Sør-Norge, og det drar med seg nedbør inn mot torsdag, sier meteorolog Ida Fossli ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

I kyststrøkene kan nedbøren komme som regn, men ellers er det altså utsikter til mer snø.

Tirsdag er det vinterlig de fleste steder i landet. I indre strøk er det mellom 10 og 15 minusgrader.

- Hvordan blir været til helga?

- Lavtrykket som vil prege værsituasjonen i Sør-Norge roer seg litt utover fredag, og helga ser ikke så aller verst ut. Vi venter jevnt over pent vær for hele Sør-Norge og rolige vindforhold. Det betyr mest oppholdsvær og sol.

- Hva med Nord-Norge?

- I Nord-Norge skjer det få endringer fram mot helga. Rester av frontsystemet i sør beveger seg gradvis nordover, men det er ikke ventet at det vil gjøre mye ut av seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere