RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farevarsel:

Meteorologen varsler kraftig vind og snø

SNØ OG VIND: Meteorologene har sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge og østafjells fra onsdag.
SNØ OG VIND: Meteorologene har sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge og østafjells fra onsdag. (Meteorologisk institutt/Yr.no)
Sist oppdatert:
Meteorologene advarer for vanskelige kjøreforhold.

Fra onsdag kveld blir det vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge og østafjells, melder Meteorologisk institutt. I fjellet er det ventet kraftig vind og snø, mens østafjells ventes det snø som etter hvert går over til regn.

Varselet gjelder fra onsdag til fredag. Bruk dekk som passer forholdene, lyder rådet.

Sør-Norge har hatt en periode med kaldt vær, til glede blant annet for alpinanlegg som har hatt snøkanoner i sving. Nå varsler meteorologene  mildvær og sier høytrykket over Sør-Norge svekker seg onsdag. Da er det lavtrykkene i vest som tar over. De frakter milde og fuktige luftmasser fra sør opp over Norge.

Mandag viser snølista hos Meteorologisk institutt 12 centimeter snø på Beitostølen (965 meter over havet) i Øystre Slidre i Oppland, 229 centimeter snø på Filefjell (956 m.o.h.) i Vang kommune i Oppland og 13 centimeter på Hardangervidda, nærmere bestemt Sandhaug i Eidfjord kommune i Hordaland (1250 meter over havet).

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Slik ser værkartet ut onsdag kveld med kraftig vind i deler av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere