*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologene har gode nyheter til hele landet

SOMMERVÆR: Det blir fint vær i store deler av landet til helga.

SOMMERVÆR: Det blir fint vær i store deler av landet til helga. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Slik blir helgeværet.

Fredag ettermiddag skinner sola over store deler av landet, og for de aller fleste vil det fine været fortsette gjennom helga.

- Nå er det ganske fint vær over hele landet, men i ettermiddag vil vi få noen lokale regn- og tordenbyger nord på Østlandet og i fjellstrøkene i Sør-Norge, sier meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt.

Fint i sør

Østlandet vil få nok en godværshelg, med tørt og varmt vær gjennom hele helga. Unntaket er ettermiddagsbygene nord på Østlandet, som kan komme både fredag og lørdag.

- Fredag ettermiddag vil det kunne komme noen kraftige byger i området nord for Lillehammer og til og med indre Trøndelag. Det har vi sendt ut farevarsel på, sier Svanevik.

LES OGSÅ: Her er det mest sol på sommeren i Norge

På Vestlandet blir været fint både fredag og lørdag, men på søndag vil det komme en del nedbør.

- Det kommer en front innover Vestlandet på søndag, men det ser ut som det hovedsakelig vil regne i Hordaland og nordover, og deretter opp til Trøndelag. Det er hovedsakelig kysten som vil merke det, for i Stavanger ser det ganske bra ut.

Sørlandet får fint vær gjennom hele helga, med temperaturer godt over 20 grader og mye sol.

Temperaturfall på 20 grader

Fredag er det Nordland som får det fineste været av de tre nordligste fylkene, mens Troms får en del regnbyger utover dagen.

LES OGSÅ: Her regner det mest (og minst) på sommeren i Norge

Svanevik forteller at det torsdag var rekordvarmt i Berlevåg, med nesten 33 grader. Men i løpet av kort tid kom nordavinden, og dro temperaturen ned til 13,1 grader i løpet av én time.

- Nå er det 11 grader i Berlevåg og 26 grader i Kirkenes, som ikke ligger veldig langt unna i luftlinje. Årsaken til temperaturforskjellen er at Kirkenes har sønnavind, så nå er vi spente på om nordavinden kommer til Kirkenes også.

HTML EMBED

Avslutter med regn i nord

På lørdag får Nordland perioder med sol, men ettermiddagsbyger i indre strøk. Nordover i Troms og Finnmark vil det komme en del regnbyger, men Øst-Finnmark ser ut til å slippe unna nedbøren på lørdag.

På søndag vil nedbørsområdet fra Vestlandet gli nordover og gi nedbør i Nordland. Også finnmarkingene må finne frem paraplyen.

- Finnmark får en god del regn fra søndag, da kommer det inn et rkaftig bygestystem med lokale, kraftige regnbyger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.