*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologene varsler storm på Vestlandet og i Trøndelag

Kraftig lavtrykk over Island og høytrykk over de Baltiske stater gir storm på Vestlandet.

30.12.15 13:07
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=k3NHr17JQnQQFxPk-7CUg_otoRQ2eiePbcVND1dyV2qstTWbFols3TQJc7zsQdt_0ftEEBMwDlukv8ic2Ho--_cGETsVTDSJ&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Meteorologisk institutt advarer om full storm på Vestlandet, trøndelagsfylkene og i Oppland onsdag. Torsdag ventes mer vind.

SISTE: Politiet evakuerer boligblokk i Bergen

På Vestlandet sør for Stad blir det liten til full storm på kysten og i fjellet, skriver Meteorologisk institutt i et OBS-varsel. Det kan komme lokale kast på 25-30 meter i sekundet i lavlandet, og instituttet advarer om snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene, melder NTB.

Les også: Disse veiene er stengt

- Det har blåst godt over Vestlandet de siste timene. Dette skyldes et kraftig lavtrykk over Island og et sterkt høytrykk over de Baltiske stater, sier vakthavende meteorolog hos værvarslingen på Vestlandet, Arnstein Tjøstheim, til BA.

Det ventes at vinden tar seg opp igjen torsdag. Da kommer det et nytt lavtrykk som vil sette sitt preg på Hordaland. Meteorologene venter liten storm, men vinden ventes å roe seg når det nærmer seg nyttårsaften, ifølge Tjøstheim.

Vanskelige kjøreforhold

Også i fjellene i Møre og Romsdal og Trøndelag blir det sterk vind onsdag, med liten til full storm. Også her advares det om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene, og det er fare for snøfokk.

I fjellene nord i Oppland blir det også i perioder full storm onsdag. Vinden vil holde seg utover torsdagen, men gradvis minke fra og med torsdag kveld, melder NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

MILDT OG VINDFULLT: Det var mildt vær og kraftig vind som satte sitt preg på Bergen onsdag. Foto: Farid Ighoubah (Nettavisen)


Les hele OBS-varselet her:

Onsdag og torsdag sørøstlig periodevis full storm i fjellet nord i Oppland, lokalt kraftige vindkast på 25-30 m/s. Vanskelige kjøreforhold.

Oppland: Onsdag og torsdag sørøstlig periodevis full storm i fjellet i nord, lokalt kraftige vindkast på 25-30 m/s. Vanskelige kjøreforhold. Vinden vil gradvis minke torsdag kveld.

Rogaland: Onsdag og torsdag søraust liten til full storm på kysten og i fjellet, lokalt vindkast på 25-30 m/s i lavlandet og fare for snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

Hordaland: Onsdag søraust liten til full storm på kysten og i fjellet, minkende natt til torsdag, torsdag formiddag ny økning til søraust liten storm. Begge dager lokalt vindkast på 25-30 m/s i lavlandet og fare for snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

Sogn og Fjordane: Onsdag søraust liten til full storm på kysten og i fjellet, kan hende til dels sterk storm på kysten i nord, minkende natt til torsdag, torsdag ettermiddag ny økning til søraust liten storm. Begge dager lokalt vindkast på 25-30 m/s i lavlandet og fare for snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

Møre og Romsdal: Onsdag søraust liten til full storm i fjellet. Lokalt vindkast på 25-30 m/s i lavlandet. Fare for snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

Sør-Trøndelag: Onsdag søraust liten til full storm i fjellet. Lokalt vindkast på 25-30 m/s i lavlandet. Fare for snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

Nord-Trøndelag: Tirsdag og onsdag sørøst liten til full storm i fjellet. Lokalt vindkast på 25-30 m/s i lavlandet. Fare for snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene. (Kilde: Meteorologisk institutt)


HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=zlpKpdvH-33gp0hBeuM8tbEviTZmtuVjWlx4tbLIgbnd6LP8vzHOXy4PDphe25arkAib7EhX7loaoCo_W0RfrhuzqFdDd1js&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.