Meter fra katastrofe

Med et voldsomt drønn raste takplater ned på tribunene i Vallhall, kun meter fra 7 år gamle Erlend og kameratene.

26.03.06 20:04

Over 1000 mennesker deltok på en fotballturnering for barn i Vallhall da platene falt ned søndag ettermiddag.

- Vi ble veldig, veldig redde. Vi hørte bare et drønn - så kom takplata og falt ned foran gutta, sier Kristin Hagen, mor til 7 år gamle Erlend, til TV 2 Nyhetene.

For Erlend var det største sjokket at Gameboyen hans ble ødelagt.

- Jeg ble veldig lei meg for at den ble ødelagt, sier 7-åringen til TV 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Voldsomt drønn

Liv Karin Løken satt på tribunen med sitt to år gamle barnebarn i fanget da flere plater plutselig raste fra taket noen meter bak henne.

- Det var et veldig drønn, og det var ganske skremmende, i og med at vi har hørt om flere idrettshaller som har rast sammen på grunn av store snømengder i vinter. Det som gikk gjennom hodet mitt med en gang, var at «nå raser hele taket» forteller hun til TV 2 Nettavisen.

Vallhall, som har plass til 5000 tilskuere, var fylt av fotballspillere mellom seks og tolv år som deltok på Hafslund Cup søndag. Heldigvis satt ingen der takplatene, som var omtrent en halvmeter brede og halvannen meter lange, landet.

- Det var ikke så tunge plater, men de er skarpe, så det kunne nok gått ille hvis noen hadde blitt truffet, sier Løken.

Snø
Det gikk rolig for seg da vaktene ba alle i salen om å gå ut, og det oppsto ingen panikk. Løken tror at mange ikke fikk med seg hva som hadde skjedd. Men det gjorde to år gamle Aslaug.

- Hun ble skremt. Hun snakket stadig om det, pekte i taket og ville fortelle mormor at det var skummelt. Barn forstår jo veldig godt når voksne blir redde, sier Løken.

Årsaken til at plater raste ned i hallen, er at store snømengder har beveget seg oppe på taket, forklarer fotballklubben i et skriv til familiene som deltok på cupen. Arrangementet ble avlyst straks etter hendelsen.

- Det er snø på taket, derfor valgte vi å avslutte turneringen øyeblikkelig, sier Tom Hansen, daglig leder i breddeavdelingen i Vålerenga Fotballklubb, til TV 2 Nettavisen.

Turneringen avlyst
«Av sikkerhetsmessige årsaker tar vi ikke sjansen på at dette gjentar seg, med den fare det kan medføre for voksne og barn som oppholder seg i hallen», skriver klubben.

Løken mener det var en riktig avgjørelse å avlyse turneringen, og håper at mange idrettshaller vil bli undersøkt slik at noe liknende ikke skal skje igjen.

Det ble spilt fotball på seks baner samtidig i hallen, og mange foreldre hadde kommet for å følge podene sine fra tribunen. Hallen har plass til 5000 tilskuere.

Hansen understreker at hendelsen ikke var dramatisk.

- Det var forholdsvis udramatisk. Det som er synd, er at vi må avslutte turneringen, for det er mange unger som hadde gledet seg til å spille fotball, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.