RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mette-Marit åpnet homokonferanse

Sist oppdatert:
Kronprinsesse Mette-Marit høstet stormende applaus for sin tale da hun mandag åpnet den nasjonale konferansen om homofili med tittelen «Usynlig» i Bodø.

(SIDE2):Bodøs ordfører Odd Tore Fygle ønsket velkommen og sa at arrangørene er glade for den symbolske støtten kronprinsessen gir homofilisaken, melder Blikk.no

– Vi bør feire de viktige forskjellene som skaper mangfold, ikke bruke dem til å forskjellsbehandle mennesker og deres rettigheter, sa kronprinsesse Mette-Marit.

Mette-Marits åpningstale ga bud om at kronprinsessens støtte er mer enn symbolsk. I klare ordelag ga hun uttrykk for at homofilisaken er viktig og at det trengs ny forskning og kunnskap for å fjerne stengslene.

– Samtidig setter dere en større dagsordenen, en dagsordenen for det Norge vi vil ha i et nytt århundre, et Norge der mangfold, toleranse og respekt er kjennetegn både ved nasjonen og de livene vi lever sammen, sa en strålende opplagt kronprinsesse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere