*Nettavisen* Nyheter.

Mette-Marit gikk til gull

Foto: Ole Dag Kvamme/TV 2 Nettavisen

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Sammen med de andre deltakerne i Ketil Moes mosjonsløp gikk kronprinsesse Mette-Marit for gull i Dyreparken i Kristiansand lørdag. Da regnet begynte å hølje ned, måtte politimesteren rydde opp - akkurat som i Kardemommeby.

30.08.03 20:12

Men denne politimesteren het Bjørn Hareide, og bestemmer over hele Agder. Regnet kunne han ikke temme, og da Mette-Marit skulle fortelle om løpet sitt, revnet himmelen. Da var den store politimester-paraplyen god å ha.

Etter start i nydelig solskinn ved 13.20-tiden, forløp det 12. og aller siste løpet i avdøde Ketil Moes Mosjonsløp som det første i 1992. Akkurat som den gang angrep regnvær og torden deltakerne i Dyreparken i Kristiansand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alle fikk gull

Med paraply over sitt kongelige hode gikk en gravid og kronprinsesse Mette-Marit de 1994 meterne sammen med Anja Larsen (9) i Johan Olav Koss’ og Ketil Moes Mosjonsløp.

- Alle må få medalje. De var flinke, ikke sant? sa kronprinsessen til Johan Olav Koss umiddelbart etter løpet.

Og alle fikk gullmedalje etter løpet. Mette-Marit fikk for øvrig bare en medalje, selv om løpet kan ses som den kommende tronarvingens første mosjonsløp!

Klikk på bildet for å forstørre.

Siste gang

Poenget med Mosjonsløpet er at funksjonshemmede skal delta sammen med funksjonsfriske. Ketil Moe startet det hele i 1992. Han døde i 1999, og i år gikk det siste løpet av stabelen.

- Det har vært vanskelig å holde på uten Ketil. Nå gir vi bort hele kassa på 200.000 kroner til fire organsisasjoner, og håper de kan lage tilbud til denne gruppen, sier Johan Olav Koss, som har arrangert løpet i mange år sammen med Moe.

Det var kronprinsesse Mette-Marit som fikk dele ut disse prisene, fra Ketil Moes minnefond. Til sammen fire priser på 50.000 kroner hver gikk til henholdsvis Ridderrennets Venner, PARAKRIK, som er en del av den tverrkirkelige organisasjonen KRIK (Kristen idrettskontakt), Achilles Track Club of Norway og til Mark Wang som representerer Kinas organisasjon for funksjonshemmede.

Etterlyste Haakon

Før selve løpet var alle deltakerne samlet til sceneshow i Kjuttavika, der blant andre Morten Harket og Øystein Dolmen (fra Knudsen og Ludvigsen) opptrådte.

Dolmen etterlyste "sultne Haakon", siden "mette" Marit var på plass, til stor munterhet for den kongelige gjesten, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.