RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mette-Marit til NORAD

Kronprinsesse Mette-Marit skal hospitere i NORAD. To dager i uka fram til jul skal hun få praksis i utviklingssamarbeid.

Det sier kronprinsessen i et intervju med NRK. På spørsmål om hun ikke skal trappe ned på grunn av graviditeten, svarer Mette-Marit:

- Jeg skal ikke trappe mye ned på aktiviteten, jeg skal jobbe i NORAD cirka to dager i uka fram til jul. Det blir veldig spennende, sier Mette-Marit.

Hiv og aids

Under oppholdet i London har kronprinsessen tatt kurs innen bistands- og utviklingsspørsmål ved School of Oriental and African Studies. I Direktoratet for utviklingssamarbeid NORAD vil hun få mulighet til å omsette sine kunnskaper i praksis. Hun skal spesielt jobbe med hiv- og aids-prosjekter.

NORADs direktør Tove Strand gleder seg til å samarbeide med Mette-Marit.

Hyggelig

- Vi synes det er veldig hyggelig at kronprinsessen har lyst til å jobbe med langsiktig samarbeid med utviklingsland. Det er stimulerende for oss som jobber med det, og vi håper det blir et fint opphold for henne, sier Strand til TV 2 Nettavisen.

- Hva blir kronprinsessens arbeidsoppgaver?

- Det er det for tidlig å kommentere. Vi samarbeider med Slottet og UD om det spørsmålet, sier Tove Strand.

Rolig periode

Kronprins Haakon sier i intervjuet med NRK at han gjerne vil ha en rolig periode et par måneder etter at deres førstefødte er kommet til verden. Mette-Marit har termin i januar.

- Etter fødselen vil vi sette av tid til å være sammen med det nye familiemedlemmet og også med Marius, sa Haakon.

- Jeg har lyst til å amme. Det blir i hvert fall ikke noen utenlandsreiser med det første etter fødselen, supplerte Mette-Marit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere