RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Mia raser mot Se og Hør-boka

Sist oppdatert:
- Den fremstillingen skal han pinadø ta tilbake, sier Mia Gundersen Leliënhof. Hun mener Håvard Melnæs «lyger». Se video.

Under mandagens debatt på Tabloid raste skuespiller Mia Gundersen Leliënhof mot Håvard Melnæs, forfatteren av den mye omtalte boka om Se og Hør: «En helt vanlig dag på jobben».

I boka hevder Melnæs at Gundersen Leliënhof godkjente bruken av flere nakenbilder som stod på trykk i Se og Hør i 2002.

Gundersen Leliënhof hevder hun ble presset av Se og Hør til å takke ja til pengene, og ville egentlig ikke ha bildene på trykk.

- Ble presset
- Bildene ble trykket etter lang korresponanse med fotografen. Jeg ønsket ikke at de skulle i Se og Hør, men de kunne godt vært på utstilling, forteller Gundersen Leliënhof på Tabloid.

Se hele Tabloid-sendingen på TV 2 Sumo her

Ifølge Gundersen Leliënhof ble hun deretter oppringt av Se og Hør som ga beskjed om at bildene ville bli publisert.

- Jeg fikk høre at disse bildene ville bli trykt uansett. Jeg følte meg i en situasjon ikke mulighet til å si nei. Derfor blir jeg passe irritert når Melnæs sier jeg er uredelig person, sier Gundersen Leliënhof, som innrømmer at hun fikk betaling for bildene.

- Jeg følte meg presset i en slik situasjon. De kom med et tilbud jeg der og da kunne leve med. Jeg ønsket ikke disse bildene på trykk, og derfor ble situasjonen veldig ubehagelig.

- Kunne du ikke bare si nei?

- Jeg forsøkte, men fikk beskjed om at også et konkurrende medie hadde bildene. I den situasjonen som da var oppstått, og som Melnæs var en sentral av, så fikk jeg i hvert fall til en avtale der jeg fikk velge ut hvilke av bildene som ble brukt. Da fikk jeg noe utav det, sier Gundersen Leliënhof til Nettavisen.

- Han lyger
- Hva synes du om de påstandene som fremstilles om deg og de omtalte bildene deg i boka?

-Når Melnæs først skriver om saken, så kunne han i det miste vært redelig med hvordan det var, sier Mia Gundersen Leliënhof til Nettavisen.

Hun viser til at hun har alle avtaler med fotografen dokumentert om at hun ikke har gitt noen tillatelse til fotografen om at bildene ble brukt på denne måten, og at ting hos Se og Hør ikke skjedde slik det er fremstilt.

- Den fremstillingen skal han pinadø ta tilbake, sier Gundersen Leliënhof.

- Betyr det at det er feil det Mælnes har skevet?

- Han lyger, det er uten tvil, sier hun.

Håvard Mælnes sier til Side2 at han avstår fra å kommentere Mia Gundersen Leliënhofs påstander.

Gundersen Leliënhof sier hun egentlig ikke synes det er en stor sak, men hun er opptatt at hun fremstilles korrekt.

- Det var så ubehagelig den situasjonen, og jeg ønsker at det fremstilles riktig, sier hun.

Hun sier også at den uriktige fremstillingen av denne situasjonen, får henne også til å tvile på resten av boka.

-Når den historien er pyntet på, hvor mye stemmer i resten da? spør hun.

Åpner for justeringer
Gundersen Leliënhof har vurdert å saksøke Melnæs, men sier hun nå er i dialog med Kagge forlag om endring av boka.

- Rett skal være rett. Jeg ønsker at de enten skal fjerne hele historien, eller i det minste fortelle historien riktig og hele historien. Når vi nå er i dialog, ville det være veldig dumt av meg å saksøke dem, sier hun.

Forlegger Erling Kagge åpner for å gjøre justeringen i denne spesielle delen av boka.

- Gundersen fikk 40.000 kroner, men det er uklart om hun ble presset. Her er det fire forskjellige versjoner av hva som har skjedd. Jeg har sagt til henne at vi kan gjøre justeringer i teksten for at den blir korrekt. Men Se og Hør har lest gjennom hele boka, og de har ikke funnet noe feil de kan peke på, sier Kagge på Tabloid.

- Godkjente publisering
Se og Hør kjøpte lettkledde bilder av Mia Gundersen Leliënhof fra fotograf Petter Hegre i 2002. Artisten skal ha godkjent billedbruken og mottatt 40.000 kroner av ukebladet, skriver Melnæs i boka om sin tid i Se og Hør.

Dagen etter at bildene var på trykk gikk likevel Gundersen Leliënhof ut i VG og uttrykte fortvilelse over at Hegre hadde solgt bildene. Hun sa blant annet at hun var opprørt over at fotografen gikk bak hennes rygg for å selge kroppen hennes.

På bildet ovenfor ser man Gundersen Leliënhof med det aktuelle bildet på en pressekonferanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere