RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft-luksus i Oslo

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Flink med regneark? Da kan du kanskje få råd til en slik båt en dag.

Flere skuelystne måtte stanse opp på Rådhusplassen lørdag kveld og ta en ekstra titt på 77,7 meter lange (233 fot) luksusyachten som lå til kai like nedenfor Akershus festning.

Se bildekarusell nederst i saken!

Yacthen «Skat» eies av ingen ringere enn mangemiliardæren Charles Simonyis, tidligere senior programerer i Microsoft og en av drivkreftene bak regneprogramet Excel.

Simonyis skal etter sigene være ungkar og litt av en partyløve.

33. største
På avstand minner skipet mest om et lite krigsskip. Men ved nærmere øyesyn ser man den store salongen med skinnsofaer på øvre dekk, det trebelagte soldekket og baderampen akterut. Under dekk skal det også finnes en amfibiebil og en vanvittig jacuzzi.

Nettstedet powerandmotoryacht.com har kåret «Skat» til en 33. plass over verdens 100 største yachter.

Sitt noe beskjedne ytre til toss – prislappen for å få bygget skipet skal ha vært nærmere én halv milliard kroner da skipet var nytt i 2002.

Yacthen er designet av norske Espen Øino ved Naval Architects og ifølge Scanpix bruker Simonyi båten som hjem og kontor seks måneder i året. Ifølge bizjournals har mangemilliardæren tidligere kalt båten for et luksuriøst omreisende hjem.

Men hva som er bakgrunnen for navnet, «Skat», er uvisst. Det skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer være dansk og betyr rett og slett skatt/kjære på norsk.

Og så litt sladder¿
Simonyi, som opprinnelig er ungarsk, fikk jobb hos verdens rikeste mann, Bill Gates, i 1981. Han skal ha hatt ansvaret både for Word og Excel og har blitt vannvittig rik av jobben. Han var ansatt hos Microsoft under selskapets gedigne opptur til 2002. Da startet han i samarbeid med investoren Gregor Kiczales selskapet Intentional Software.

I dag er han god for over en milliard dollar.

Simonyi ble i Forbes 400-utgave utgitt i 2005 koblet til den tidligere fengselsdømte berømtheten Martha Stewart. Den kokkelerende kjendisen har blant annet feiret nyttår med Charles Simonyi ombord i Skat på Malta.

I april 2006 signerte Simonyi en avtale med det russiske romfartssenteret om å få bli en romturist. Planen er at han i mars 2007 skal sendes opp på den internasjonale romstasjonen med fartøyet Soyuz TMA-10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere