RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Midnatsol» i rute igjen

Sist oppdatert:
Fra søndag vil hurtigruta M/S «Midnatsol» gå som normalt igjen, etter at en svikt i skipet for en uke siden nesten førte til katastrofe.

Natt til søndag 14. desember var M/S «Midnatsol» bare 100-150 meter fra grunnstøting. Rederiet Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS) og forsikringsselskapet Det Norske Veritas (DNV) mener å ha funnet årsaken til den nesten-katastrofen: Svikt i kjølesystemet.

- Svikten skyldes kombinasjonen av et tett avluftningsrør og den automatiske posisjonen kjølepumpen ble operert i, skriver DNV i en pressemelding.

Da maskinstansen var et faktum, ble begge kjølesystemene satt i drift med manuell betjening. Men to ventiler som skulle ha vært åpne, var stengt. Dermed utviklet situasjonen seg i mer dramatisk retning. Da feilen ble oppdaget og de to ventilene åpnet igjen, startet motorene igjen umiddelbart.

Nå har DNV og Sjøfartsdirektoratet gjennomført en rekke tiltak for å hindre at noe liknende skjer igjen. Dermed kan M/S «Midnatsol» begynne å gå sin vanlige rute igjen til helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere