RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mildest i Nord-Europa

Sist oppdatert:
Meteorologisk institutt melder om sterk vind, nedbør og vanskelige kjøreforhold, til tross for en ekstremt mild natt.

– Du må til Sør-Frankrike eller middelhavskysten av Spania for å komme opp i slike temperaturer, sier vakthavende meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

- Indre strøk av Troms hadde mellom 10-11 varmegrader i natt. Dette er blant de mildeste i Europa, forklarer han.

Sjekk været der du bor!

OBS-varsel i Nord
Men de varme temperaturene vil ikke fortsette. Vi vil få et kraftig fall i temperaturene. I løpet av dagen vil temperaturene nærme seg null i Nord-Norge og Trøndelag.

Nedbøren i Nord vil gå over til snøbyger i sent i kveld.

Det vil blåse stiv til sterk kuling, opp mot liten storm i utsatte strøk av Nordland. - Det vil fortsatt være mildt, men surt, sier Håvik Korneliussen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel, og melder om lokalt vanskelige kjøreforhold i hele Nord-Norge tirsdag kveld, på grunn av sterk vind og snøbyger.

Ut å kjøre? Sjekk vei - og trafikkmeldinger her!

Pent ellers i landet
Det ligger et høytrykk nært oss, og vi vil få stort sett pent lettskyet vær ellers i landet. Det vil komme det vil skye til utover kvelden i Sør-, Vest- og Østlandet, og det er muligheter for nedbør i natt.

Morgendagen vil være preget av litt skyer først på dagen, og muligheter for lokal tåke. Vi vil få litt stigende temperaturer på Sør-, og Østlandet.

Det vil være kaldere nattetid, og nokså klart fra i morgen av. Kaldest vil det være på Finnmarksvidda og indre strøk av Trøndelag.

Fortsatt mye snø
- Det er fortsatt mye snø i fjellstrøkene og på Nord-Østlandet, selv om det vil regne en del i dag vil nok ikke snøen regne vekk. Dersom det skulle gjøre det vil det komme påfyll med snø i morgen og på torsdag, forteller Håvik Korneliussen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere