RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøkritikk preller av på oljetopp

Leder i Oljeindustriens Landsforening, Per Terje Vold, avviser Bellonas ramsalte kritikk.

- Vi har ikke nedprioritert miljøarbeidet, snarere tvert imot, sier Vold til TV 2 Nettavisen.

At Bellona og Frederic Hauge har valgt å trekke seg fra samarbeidet med Oljeindustriens Landsforening (OLF), tar Vold til etterretning.

Bakgrunnen for Bellonas opprør mot OLF, er en uttalelse Vold kom med til Stavanger Aftenblad tirsdag, der han kommenterte Statens forurensningstilsyns advarsler mot oljeleting i kystnære områder i Barentshavet.

«Miljø er ikke viktigere enn andre innspill. Miljø må sideordnes andre hensyn, slik som verdiskapning, forvaltning av oljeressursene, økonomiske ringvirkninger av oljeaktiviteten, viktigheten av tilgang til ny energi og sysselsettingen langs kysten,» sa Vold.

Hauge mener OLFs miljøarbeid er nedprioritert under Volds ledelse, og til Aftenposten tirsdag sier Hauge at Volds utspill er et lavmål i norsk oljedebatt.

- Er det ikke problematisk for dere at Bellona er såpass provosert over dine utspill?

- Det tar jeg til etterretning. Men vi kommer til å fortsette vårt arbeid med miljøspørsmål, sier Vold til TV 2 Nettavisen.

Vold fremholder at det ikke er noe nytt i miljøpolitikken til OLF, eller i den uttalelsen som provoserte Hauge. Ifølge Vold innebærer en bærekraftig utvikling at næringshensyn til enhver tid settes opp mot miljøhensyn. Vold mener Norge ikke har noe å skamme seg over når det gjelder miljøet.

- Vi er verdensledende på miljø på den måten vi driver på sokkelen i dag. Og det ønsker vi å fortsette med, sier Vold til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere