RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardær i farskapssak

Sist oppdatert:
En mann krever DNA-test av en norsk milliardær for å avklare farskap.

Mannen har nå gått rettens vei for å få svar på om han kan være milliardærens sønn.

Nylig var det et lukket rettsmøte i en tingrett i Norge om farskapssaken.

Navnene på de involverte er unntatt offentlighet, men Nettavisen får bekreftet fra flere sentrale kilder at mannen som kreves farskapstestet er en milliardær.

Nekter DNA-prøve
Etter det Nettavisen kjenner til har mannen allerede bedt milliardæren om at han avlegger DNA-prøver med henvisning til Barneloven. I 2003 ble Barneloven endret slik at det er lettere for personer å få bevist sitt slektskap. Milliardæren har til nå nektet dette.

Mannen har dermed gått rettens vei for å få milliardæren til å avlegge DNA-prøver. Tingretten vil meddele sin beslutning om noen uker.

- Jeg kan bekrefte at jeg og min klient har vært i et saksforberedende møte i tingretten i forbindelse med en farskapssak. Møtet var bak lukkede dører og partene i saken er derfor unntatt offentlighet. Utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier mannens advokat til Nettavisen.

Mannen selv ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Avviser
Bakgrunnen for kravet er at mannens mor skal ha fortalt sin sønn at milliardæren er faren. Mannen vokste opp uten foreldre.

I voksen alder tok imidlertid moren kontakt og skal ha fortalt mannen at hun hadde hatt et forhold til milliardæren i tiden før han ble født.

Mannen som stod oppført som far i fødselsattesten har også nektet for at han er vedkommendes rette far.

Milliardæren skal ha avvist at han hadde et forhold på denne tiden.

Kan tvinges
Dersom retten finner at milliardæren må avlegge DNA-prøve, vil dette måtte skje innen svært kort tid. Dersom milliardæren likevel nekter, vil han kunne bli straffet med dagbøter eller bli pågrepet av politiet og tvinges til å avlegge en DNA-prøve.

Milliardærens advokat sier følgende til Nettavisen om saken:

- Jeg kommenterer ikke saker som behandles for lukkede dører i medhold av loven på grunn av privatlivets fred. Men generelt kan jeg si at loven vår er slik at hvem som helst kan saksøke hvem som helst i farskapssaker uten at det beviser noe som helst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere