*Nettavisen* Nyheter.

Millionær dømt for Aetat-svindel

Den 42 år gamle millionæren påsto han ikke visste at han fikk for mye i dagpenger mens han var arbeidsledig.

Men Bergen tingrett mente han bevisst hadde latt være å oppgi at han var i arbeid, og dømte ham derfor for trygdesvindel.

Fikk dagpenger mens han jobbet
I alt fikk mannen utbetalt 58.568 kroner for mye i dagpenger fra september 2001 til mars 2002. Samtidig som han mottok dagpengene, arbeidet han som tilkallingsvikar for et transportfirma i Bergen. I enkelte perioder arbeidet han så mye at det tilsvarte over 60 prosent stilling i selskapet. Likevel oppga han ikke til Aetat at han jobbet, men fortsatte å sende meldekort hvor han førte opp null i arbeidstid.

Ble tipset
Etter et anonymt tips, oppdaget Aetat svindelen og krevde at 42-åringen skulle betale tilbake det han hadde fått for mye. Men mannen hevdet han hadde blitt informert av en saksbehandler ved Aetat at han kunne jobbe inntil 40 prosent stilling uten at det ville få konsekvenser for dagpengene. Derfor lot han være å oppgi det han jobbet. Men ettersom Aetats utregninger viste at han hadde jobbet over 60 prosent i perioder, fant retten at mannen løy og at han bevisst hadde svindlet til seg dagpengene.

I dommen skriver retten: «Hvis tiltalte virkelig trodde at han kunne jobbe opptil 30-40 prosent, blir det uforståelig at han har krysset nei på arbeid i uker der han har jobbet langt over 40 prosent. Tiltaltes forklaring framstår ikke som troverdig.»

To mill. i formue
42-åringen, som nå jobber som salgskonsulent og oppga å ha en inntekt på 40.000 kroner i måneden og en formue på to millioner kroner, ble dømt til 45 dager fengsel.

Dommen ble gjort betinget fordi saken var så gammel som nesten fire år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.