*Nettavisen* Nyheter.

Millionær-oppgjør etter fest-slagsmål på Frogner

Mandag starter rettssaken mot investor og tidligere fotballrådgiver Christian Eidem. Han er tiltalt for grov kroppsskade på Einar Greve. Voldsepisoden skjedde i dette huset på Frogner på Oslos beste vestkant. Foto: Farid Ighoubah (Mediehuset Nettavisen)

En kjent forretningsadvokat ble ifølge politiet påført kutt i kinnet, halsen og fikk flere kuttskader i brystet og magen.

03.06.18 14:59

Mandag starter rettssaken hvor investor og tidligere fotballrådgiver Christian Eidem er tiltalt for grov kroppsskade.

Ifølge tiltalen påførte han finansmann og forretningsadvokat Einar J. Greve omfattende skade. Eidem nekter straffskyld, og nekter for handlingene som er beskrevet i tiltalen.

Voldsepisoden skjedde på en innflyttingsfest i en fasjonabel bolig på Frogner i Oslo vest hos. Det var millionæren og eiendomsinvestoren Knut Marius Stokke som arrangerte festen, der en rekke av landets mest kjente finansfolk var til stede.

Etter det Nettavisen erfarer skal krangelen mellom de to ha startet på festen, og fortsatt i underetasjen. Det skal ikke ha vært øyenvitner som så selve handlingene som beskrives i tiltalen, og i ettertid har det versert flere versjoner om hva som faktisk skjedde på festen.

Nettavisen omtalte nyheten da den skjedde i slutten av oktober 2016.

Greve ble innlagt på Ullevål sykehus og skal ha måttet sy 72 sting.

I tiltalen heter det:

«Torsdag 27. oktober 2016 ca. kl. 21.30 i XX i Oslo, slo og/eller stakk han Einar Jørgen Greve i ansiktet, halsen og på kroppen med et glass slik at Greve ble påført et kutt i kinnet på ca 4 cm, et kutt i halsen og flere kuttskader i brystet og mageområdet. Som følge av hendelsen har Greve tre arr i ansiktet og flere arr på halsen, brystet og magen.»

Klikk på bildet for å forstørre.

Forretningsadvokat og investor Einar Jørgen Greve. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Kjente millionærer

- Politiet mener dette er en alvorlig kroppsskadesak og henviser til det som står i tiltalen. Jeg ønsker ikke å gå ytterligere kommentarer før den kommer opp i retten, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt Renate Medby til Nettavisen.

Til rettssaken er det kalt inn en rekke vitner, mange av dem millionærer i finansbransjen og investorer.

  • Rune Rinnan, som har en rekke roller i norsk næringsliv
  • Headhunter Suna Fikret Alkan
  • Eiendomsinvestor Andreas Teilman
  • Siviløkonom Stina Therese Egeland Nordeng
  • Den kjente investoren Lars Staff
  • Eiendomsmegleren Anita Michelle Krefting (hun er også samboer med Einar Greve)

En rekke leger er også kalt inn som vitner.

Eidem har hele tiden nektet straffskyld.

Det har ikke lykkes for Nettavisen å få kontakt med Eidems forsvarer, stjerneadvokaten, Mette Yvonne Larsen.

Den kjente forretningsadvokaten Einar Greve har i mange år vært finansrådgiver for kjendisinvestorer og milliardærer som Jan Haudemann-Andersen, Arne Blystad og Øystein Stray Spetalen.

Eidem har blant annet vært rådgiver for den tidligere fotballstjernen Steffen Iversen. I dag er han en internasjonal forretningsmann og investor.

- Min klient nekter straffskyld

Da Nettavisen omtalte tiltalen i februar uttalte hans daværende forsvarer John Christian Følgende:

Klikk på bildet for å forstørre.

Investor og tidligere fotballrådgiver Christian Eidem. Foto: Ole Eikeland / Nettavisen

- Min klient nekter straffskyld. Han er overrasket over tiltalen, tatt i betraktning at han var i en nødvergesituasjon og neppe hadde noen intensjon om å skade den andre personen, sa Elden til Nettavisen.

- Vi ser også at en rekke ulike vitner har sprikende forklaringer om hva som skjedde, og jeg ser frem til å få saken belyst i retten, sier Elden.

Greve har ingen oppnevnt bistandsadvokat og har brukt Ellen Holager Andenæs som juridisk rådgiver opp mot politi og påtalemyndigheten underveis i saken, men hun ønsker ikke å gi noen kommentarer.

Dagen etter voldshendelsen anmeldte Greve og Eidem hverandre, men anmeldelsen til Eidem førte ikke frem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag