*Nettavisen* Nyheter.

Millionarv til misjonærer

Kristne og ideelle organisasjoner blir ofte tilgodesett framfor familie i mange testamenter. Misjonssambandet er blant de som får mest.

07.03.05 11:08

- I åtte år har jeg arbeidet med arv på heltid. Hvert år har misjonen fått inn over 12 millioner kroner, sier Hans Kristoffer Goa til Vårt Land.

Han er Kristen-Norges eneste arverådgiver, og forteller at Norsk Luthersk Misjonssamband til sammen har fått 120 millioner kroner i arv de siste ti årene. I halvparten av tilfellene arver organisasjonen hele boet etter avdøde.

Barnløse
Det er nordmenn som ikke har livsarvinger som tilgodeser ideelle og kristne organisasjoner i sine testament fremfor for familie og venner.

Kreftforeningen får opp mot 100 millioner kroner årlig. Også Frelsesarmeen arver millioner. I 2003 fikk organisasjonen inn 70 millioner kroner i arv, skriver Vårt Land.

Enslige og barnløse dominerer når det gjelder gaver til Misjonssambandet. Goa oppfordrer folk med livsarvinger til å tilgodese barn med de verdier de mener de har krav på, og heller gi gaver til organisasjonen mens de lever.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.