*Nettavisen* Nyheter.

Millionerstatning for fyllepåkjørsel

I 1997 ble han påkjørt av en fyllekjører. Nå er mannen tilkjent en erstatning på 2,6 millioner kroner.

19.03.04 07:48

Mannen får også dekket sine saksomkostninger på til sammen en halv million kroner, slår dommen fra Borgarting lagmannsrett fast.

Påkjørt på E6
9. oktober i 1997 ble mannen påkjørt av en fyllekjører. Dette skjedde mens han kjørte langs i E6 i Vestby i Østfold. Uforskyldt ble han påkjørt av den ruspåvirkede sjåføren, og ble truffet så kraftig at bilen ble kastet i grøften og ut i et ulent terreng.

Etter ulykken har mannen hatt både fysiske og psykiske plager. En medisinsk rapport har konkludert med at han som følge av ulykken har fått en varig medisinsk invaliditet på 20 prosent.

Tapte først
Mannen har i mange år drevet sitt eget aksjeselskap. På grunn av tapte inntekter gikk han i 2002 til søksmål mot If Skadeforsikring NUF.

Han krevde erstatning for tapt utbytte fra aksjeselskapet hvor han er eneeier - og i alle år har vært nøkkelperson i. Han tapte derimot saken i Ytre Follo tingrett.

- Erstattes fullt
Borgarting lagmannrett har en annen oppfatning av saken.

- «NNs økonomiske tap skal erstattes fullt ut (¿) Kjernen i erstatningsretten er at skadelidte ikke skal komme dårligere ut økonomisk med skaden enn om denne ikke var inntruffet», heter det i dommen fra lagmannsretten.

Dommen var enstemmig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag