RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Millionkrav mot kjendisadvokat

Sist oppdatert:
Morten Kjensli fikk slengt i bordet et krav på 4,5 millioner.

Kravet stammet fra en klient kjendisadvokaten hadde på begynnelsen av 90-tallet. Nylig barket de to sammen i retten, der Kjensli ble krevd for 4,5 millioner kroner. Saksøkeren gikk til sivil sak mot Kjensli fordi han mente kjendisadvokaten ikke gjorde jobben sin.

Mannen fikk i 1993 stor medieomtale da han ble pågrepet for grovt underslag. Saken endte til slutt med frifinnelse.

Saksøkeren mente Kjensli som advokat unnlot å utføre oppdrag om å ta ut stevning mot de nevnte avisene og NRK, samt mot et forsikringsselskap for en tapt båt, og mot staten for strafforfølgning som endte med frifinnelse.

Vant
Saken har vært rundt i rettsapparatet lenge. Sist den var berammet, var i 2003 - men da ble saken utsatt. Oslo tingrett har nå avsagt dom i saken og frifunnet Kjensli for samtlige krav, grunnet foreldelse.

Kjensli ønsker ikke å kommentere dommen overfor TV 2 Nettavisen.

- Min klient er fornøyd. Spesielt ironisk er det jo også at han vant en sak om foreldelse ved foreldelse, sier Kjenslis prosessfullmektig Halvor Manshaus til TV 2 Nettavisen.

- Det ene er at vi vant på foreldelse. Retten har også tatt seg bryet med å gå gjennom de faktiske forhold i saken. Jeg mener at sakens kjerne er at Kjensli ikke har oversittet frister, men korrekt har vurdert sakene og kravene og funnet dem uprosedable.

- Når en saksøker da ikke går til en ny advokat, blir jo kravene foreldet. Jeg synes saken viser at det er viktig at man som advokat foretar en slik vurdering - at man ikke ukritisk tar ut stevning for retten men vurderer kravene og rådgir klienten deretter. Det gjelder ikke bare advokat, men rådgivere generelt, sier Manshaus.

Må betale omkostninger
I tillegg til å gå glipp av 4,5 millioner kroner, ble motparten dømt til å betale Kjenslis saksomkostninger på 200.000 kroner.

Både saksøktes prosessfullmektig, Per Danielsen, og Kjenslis prosessfullmektig hadde kommet med samlet omkostningskrav på nærmere 400.000 kroner.

I dommen kommenterer retten at begge kravene er for store, og at de derfor landet på 200.000 kroner.

Det er fortsatt uklart om dommen vil bli anket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere