RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionærer på barnevern

Barnevern er god butikk i Norge. Ti av de som driver landets barneverninstitusjoner tjente over en million kroner i fjor.

På en liste over 39 drivere av barnevernsinstitusjoner som Dagbladet presenterer, tjener ti av eierne over 1 million kroner.

En av dem er Åge Strand som er på inntektstoppen i Lunner kommune med sine 2,3 millioner i inntekt. Han eier Miljøhjem i Lunner. Selv hevder Strand at hans reelle inntekt er mellom 600.000 og 700.000 kroner.

- Jeg tjener mye av to grunner. Den første er at mine barn er i ferd med å overta. Den andre er at jeg er aktiv eier, og skattereglene i arveloven og delingsmodellen fører til at midler som egentlig ligger i selskapet blir lagt til min inntekt, sier han.

- Jeg arbeider 60 til 90 timer i uka, og tjener egentlig ikke så veldig mye, sier Strand til Dagbladet.

Knut Oscar Nordby i Frogn i Akershus er på toppen av listen med sine 2,8 millioner i inntekt. Han eier 35 prosent av Behandlingssenteret Små Enheter.

- Bare en del av min inntekt kommer fra Små Enheter, hvor stor del ønsker jeg ikke å opplyse om, sier han.

Arild Vegrim fra Haugesund (Vesterled) er nummer to på lista med en inntekt på 2,610.400 kroner, mens Hugo Svendsen i Lillesand Prosjektet i Kristiansand tjener 2,503.200 kroner på tredjeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere