RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionstøtte til kirke-klenodium

Sist oppdatert:
Utstein Kloster utenfor Stavanger får 7,2 millioner kroner fra en sparebank til å bygge «Abbedens hus».

Milliongaven skal sørge for at klosteret blir bedre rustet til å holde kurs og konferanser, ifølge Vårt Land.

Utstein Kloster ligger på Mosterøy utenfor Stavanger. «Abbedens hus» skal bygges på de gamle murene som ligger like ved selve klosteranlegget.

- Gjennom denne generøse gaven mener vi at vi skal klare å fullfinansiere byggingen av dette huset. Den endelige prisen er ikke klar. Vi er blant annet avhengig av Riksantikvarens anvisninger av plassering og materialvalg, sier direktør Jørg Eirik Waula i Stiftelsen Utstein Kloster.

Han regner med at bygget skal stå ferdig i løpet av 2008 - året Stavanger er utpekt til europeisk kulturhovedstad. I turistsesongen skal huset brukes til utstillingslokale og kafeteria.

- Utstein kloster er et klenodium i landssammenheng, for ikke å snakke om i nordisk sammenheng, som et av de få bevarte middelalderklostrene. Abbedens hus vil gjøre klosteranlegget mer komplett og styrke servicegraden overfor publikum. Vi er veldig glade for å kunne få dette til, sier administrerende direktør Terje Vareberg i Sparebank 1 SR Bank til Stavanger Aftenblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere