*Nettavisen* Nyheter.

Millionsvindel på kortterminal

Internasjonal liga svindlet 2,3 millioner kroner på en kafé i Oslo.

11.02.07 10:26

(iOslo.no ): Fem personer med tilknytning til den konkursrammede XO Cafe i Karl Johans gate 33, er tiltalt for grovt bedrageri av 2,3 millioner kroner. Det var en kortterminal på kafeen som var operasjonsområdet for den internasjonale svindlerligaen. Pengene ble tatt ut på falske Amex-kort, melder Dagbladet.

DnB NOR slo alarm først da de oppdaget hvor stor svindelen var.

Restauranteieren skal ha vært delaktig i gigantsvindelen. Det ble brukt 15 ulike kort som til sammen ble tatt i bruk 52 ganger på drøyt to måneder. Det høyeste enkeltuttaket på ett av de falske kortene var på over 93.000 kroner. Det minste var på 850 kroner, skriver Dagbladet.

Oslo-politiet tiltalte før jul i fjor fem personer med tilknytning til den konkursrammede XO Cafe i Karl Johans gate 33. Tiltalen lyder på grovt bedrageri av 2,3 millioner kroner, eller for medvirkning med en subsidiær tiltale for grovt heleri av det samme beløpet, skriver avisen.

Det var i begynnelsen av juni 2004 at DnB NOR, som er lisensinnehaver for kortselskapet i Norge, oppdaget kortsvindel ved en aktuell terminal. Den 7. juni ble saken meldt til politiet.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.