RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliontap for familie etter ras

Sist oppdatert:
Raset i Hetlebakkveien i Åsane i fjor høst har kostet familien Holum én million kroner allerede. Nå må de ut med 800.000 kroner i rassikring.

Raset i Hetlebakkveien 14. november knuste Arvid Holums hus, som var under oppføring. Seks bygningsarbeidere jobbet i huset da raset kom, og en av dem, 27 år gamle Ronny Stenhaug Granrud, omkom.

Holum sier til Bergens Tidende at han foreløpig har tapt én million kroner, siden alle grunnarbeidene som er lagt i tomten, er tapt. Han regner ikke med å få tapene dekket gjennom Naturskadefondet.

I vinter kom også beskjeden fra kommunen om at igangsettelsestillatelsen han hadde fått på huset, er trukket tilbake. Før han kan gå i gang med byggingen igjen, må området sikres mot nye ras. Pristilbudene familien har hentet inn, viser at rassikringen vil koste oppmot 800.000 kroner - som familien selv må betale. Familien savner et større engasjement fra Bergen kommune.

- Vi føler kommunen har glemt vår situasjon her i Hetlebakkvegen. Selv om vi har møtt menneskelige saksbehandlere, har vi også møtt byråkratiet på sitt verste. Noen ganger har samtalene med kommunen vært som å snakke til luft, sier Arvid Holum til BT.

Byrådsleder Monica Mæland sier til avisen at sikring er grunneiers ansvar, og at det derfor aldri var aktuelt at kommunen skulle betale i Hetlebakkveien. Hun beklager likevel hvis familien føler seg sviktet og glemt av kommunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere