RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionutbetalinger etter skandalelege

I kjølvannet av skandalekirurgens mislykkede inngrep er det så langt utbetalt pasienterstatninger på 5,2 millioner kroner.

Den danske kirurgen har satt spor etter seg i norsk helsevesen. Erstatningssakene i kjølvannet av kvinnens uvørne omgang med skalpellen har så langt ført til utbetalinger på 5,2 millioner kroner, melder NRK Østfold.

En av kirurgens pasienter døde, og de etterlatte har fått erstating. En 60 år gammel kvinne fra Fredrikstad fikk 560.000 kroner for et ødelagt kne.

Norsk Pasientskadeerstatning har fattet vedtak i 30 saker der kirurgen er involvert. 18 av sakene der det er gitt medhold gjelder Sykehuset Østfold, fire saker gjelder Blefjell sykehus og to saker gjelder Nordlandssykehuset. I tillegg er det flere saker der klagerne ikke har fått medhold, ifølge NRK.

Den første episoden som kom allmennheten for øre ble omtalt i mediene i mars 2005. Den kvinnelige kirurgen i 50-årene hadde midt under en operasjon ved sykehuset i Moss latt pasienten ligge igjen med et åpent sår . Saken ble klaget inn til Helsetilsynet og anmeldt til politiet, som henla saken .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere