*Nettavisen* Nyheter.

Mina - fra skandale til skandale

Mina Hadjians dager i P3 er over etter at skandalene har forfulgt henne i årevis.

17.10.07 11:59

(SIDE2:) P3 har gang på gang forfektet at Mina Hadjians har sin egen stil - brysk og tidvis ekstremt rett frem som den har vært. Den har også skaffet henne mange fans.

- Utagerende oppførsel
Men torsdag forrige uke toppet det seg selv for kanalen. Et teknisk problem skal ha ført til en tirade og det VG kaller «utagerende» opptreden fra Hadjian overfor sine kolleger.

Dessverre for både henne og P3 kom det rett ut på luften. I forrige uke ble sendingene innstilt.

LES:NRK sparket P3-Mina

- Vi har avsluttet samarbeidet med Mina. Det skyldes personlige forhold og samarbeidsproblemer over tid, sier redaksjonssjef i P3, Tone Donald til Dagbladet. Hadjians manager, Linn Slettum Bjerke, sier hun ikke utelukker at Mina og NRK vil komme i en arbeidskonflikt.

Sist brudulje rundt Mina var da Marianne Aulie var gjest i programmet hennes og plutselig fortalte om et angivelig voldtektsforsøk som skulle ha skjedd 14 år tidligere.

Aulies voldtektskunngjøring
Midt under intervjuet navngir Aulie to kjente norske menn. NRK P3 måtte beklage, men sa at det var lite de kunne gjøre på et direkteprogram.

Mina Hadjian har vært ansatt i P3 siden 2005. Hun er kjent for å sparke til høyre og venstre.

I november i fjor skapte Hadijan nok en gang overskrifter da Veronica Orderud stilte i programmet med erklæringen;

Orderuds oppfordring
- Hei, dette er Veronica Orderud, og jeg hører på Mina hver dag. Om du ikke gjør det samme, så dreper jeg deg».

NRK sa at dette var et «typisk eksempel» på Minas programs humor, men flere andre var ikke spesielt underholdt.

Torp og Søviknes
Kringkastingsrådet har hatt Mina som eget punkt. Blant annet har en utskjellende tirade mot pastor Jan-Aage Torp vært oppe til diskusjon.

Men saken som har fått mest følger er Minas intervju med Terje Søviknes. Mina Hadjian tok frem den seks år gamle sexsaken mot ordføreren i Os og raljerte med ham på programmet. Deretter lot hun Søviknes slippe til uten at han først fikk vite hva hun hadde sagt.

Søviknes klaget saken inn for PFU og 20. juni ble hun felt på alle fem punkter i pressens vakthundsorganisasjon.

Følelses-radio
I høst annonserte Mina at hun ville flytte til Oslo. Deretter kom kontrabeskjeden fordi hun ønsket å fortsette å jobbe som programleder i P3. Det har lenge vært planer om å flytte Mina til TV-skjermen. Hva som skjer nå er ikke klart.

I den forbindelse ble dette klart: Kan miste jobben

Etter programmet med Marianne Aulie, var Mina Hadjian klart preget og felte en tåre i programmet. Det fikk Jahn Otto Johansen og andre NRK-kjendiser til å se rødt.

- Hun ødelegger for NRK, sa Johansen.

- Hun driver med bekjennelsesradio, hvor hun blant annet forteller hvordan hun har det, som i dag. Jeg ønsker at Mina selv kan fortelle om sine følelser, sa redaksjonssjef Tone Donald til Side 2 da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag