RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Ill.foto: Politiet/Politi.no)

Mindre aggressiv av voldsbilder

En amerikansk studie viser at ungdom i risikosonen endrer sin holdning til aggresjon etter å ha sett bilder av pasienter med ekte skuddsår.

Forskere ved John Hopkins-hospitalet har foretatt en undersøkelse av gutter og jenter i alderen mellom sju og 17 år, skriver forskning.no.

Sterke inntrykk
Først ble gruppens holdninger til konflikter undersøkt, og hvordan de personlig ville valgt å håndtere en gitt situasjon.

Deretter ble de presentert for bilder fra rapvideoer som romantiserte vold og fikk skuddene til å fremstå som noe ufarlig og som de fleste overlever uten problemer.

Som motsetning til dette ble gruppen vist ekte bilder som inkluderte en mann som hadde fått revet opp underlivet av skuddsår. Det ble også vist bilder av en gravid kvinne som var blitt skutt i magen - et skudd som hadde drept hennes åtte måneder gamle foster.

Mindre voldelige
En oppfølgingsundersøkelse av 48 ungdommer viser at de hadde en markert nedgang i oppfatninger som støtter vold etter å ha sett skadeomfanget og alvorlighetsgraden som vold kan gi.

Det var også indikasjoner som tyder på at ungdommene vil ha mindre sannsynlighet for å ty til vold for å løse konflikter.

- Vår studie tyder på at den romantiserte volden som blir vist på TV kan imøtegås med en mer åpen diskusjon, og ved å vise hva vold i virkeligheten gjør med menneskekroppen, sier en av forskerne bak undersøkelsen David Chang ifølge forskning.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere