RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre bevegelse i Veslemannen – fortsatt rødt farenivå


Bevegelsen i fjellpartiet Veslemannen avtok natt til fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Bevegelsen i fjellpartiet Veslemannen avtok natt til fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen har avtatt noe, men ikke nok til å nedjustere farenivået. Fredag blir det nytt informasjonsmøte for de evakuerte.

Den øvre delen av fjellpartiet i Romsdalen beveget seg fredag morgen med en hastighet på 31 centimeter i døgnet, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sin morgenrapport fredag.

– Det har vært bevegelse på rundt en halv meter i toppen det siste døgnet, men bevegelsene i bunnen er på cirka to centimeter, sa geolog Einar Anda i NVE på en pressebrifing fredag formiddag.

Selv om hastigheten har avtatt noe, betegnes den fortsatt som høy, og det røde farenivået blir opprettholdt. Også natt til fredag var det en rekke steinsprang fra Veslemannen

Tre ras i timen

– Sivilforsvaret har notert seg omtrent tre steinsprang i timen, forteller Anda, som også viste bilder der bevegelsene i det mest aktive området er tydelige.

Temperaturen har vært lavere, men har holdt seg over null gjennom hele natten. Det kjøligere været har trolig ført til mindre snøsmelting og vanntilførsel, skriver NVE. I løpet av dagen vil temperaturen stige, og det er meldt regn til helgen. Anda sier dette vil føre til større tilsig av vann, og NVE venter fortsatt mye bevegelse i fjellet.

Informasjonsmøte

Ordfører Lars Olav Hustad (H) i Rauma var også med på pressebrifingen. Han sier kommunen har kalt inn til et nytt informasjonsmøte for de evakuerte fredag.

– Dette er blitt en lengre evakuering enn tidligere, og vi er i jevnlig dialog med dem som er evakuert, sier han.

Tirsdag denne uken hevet NVE nok en gang farenivået til rødt. Det har skjedd fire ganger tidligere i år. Siden 2014 har beboerne ved foten av fjellet blitt evakuert ti ganger.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere