RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre farlig i Oslo

...fordi du har pigget av.

(iOslo.no) Det er Friluftsetaten i Oslo som for litt over en uke siden la fram tallene for 2007. De viser at luften blir stadig mindre forurenset. I hele2007 var det aldri uakseptabelt dårlig luftkvalitet i Oslo, noe som er første gang.

Friluftsetaten tilskriver kampanjen for å få piggdekkene ut av Oslo mye av æren for at luften har blitt betraktelig bedre.

Friluftsetaten skriver at den generelle luftkvaliteten i Oslo er bra, og at konsentrasjonene av svoveldioksid og bly er lave. I 2005 og 2006 var det flere brudd på kommunens forurensingsforskrifter, på grunn av for høy konsentrasjon av svevestøv. Dette skjedde imidlertid ikke i 2007.

Svevestøv har svært mange negative helsevirkninger, som økt forekomst av luftveis- og hjerte/karsykdommer. Eldre, syke og små barn er spesielt utsatt, og dødsfall etter luftforurensing forekommer i disse gruppene, skriver Friluftsetaten.

Svevestøvet oppstår på vinterstid, og særlig i perioder med tørt vær og lite vind. Veitrafikk, eksos fra dieselbiler og vedfyring er hovedkildene til svevestøvet.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere